2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi için Erasmus+ kapsamında yurtdışında bulunduğu için Yeterlik Sınavına giremeyen öğrencilere yapılacak olan sınav hakkında

2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi için önceki dönemde hazırlık sınıfından başarısız olan ancak Erasmus+ kapsamında yurtdışında bulunduğu için Yeterlik Sınavına giremeyen öğrencilere 05/10/2023 (saat 10:00 Listening, saat 13:30 Reading) ve 06/10/2023 (saat 10:00 Writing, saat 13:30 Speaking) tarihlerinde İngilizce yeterlik sınavı yapılacaktır.

Yeterlik Sınavı dört aşamadan oluşmaktadır. Bu sınavlar yazma, okuma, dinleme ve konuşma becerilerini kapsamaktadır. Yeterlik sınavı 100 tam puan üzerinden her bir aşama sınav için not ağırlığı %25 olacak şekilde değerlendirme yapılacaktır. Öğrencilerin ilk aşamadan sonraki aşamalara girebilmesi için, her aşamadan 100 tam puan üzerinden minimum 50 puan alması gerekmektedir. Öğrencinin bir önceki aşamadan 50 puan alamaması durumunda öğrenci diğer aşama sınavlara katılamayacaktır. Dört aşamayı da başarı ile tamamlayan öğrencilerin ortaya çıkan puanlarının ortalaması hesaplanarak elde edilen toplam puan 60 ve üzeri olması durumunda öğrenci başarılı sayılıp yerleştirildiği programa devam etmeye hak kazanır.